BRILLANTOR,  LA  CUQUETA  DE  LLUM

Fa anys i anys, en un bosc s'havia escampat la notícia que una estrella del cel havia caigut a terra. Els animals que vivien pels voltants estaven espantats perquè sabien que un estel posat a dalt del cel es veia molt i molt menut com un puntet de llum, però a terra solia ser molt gran i que a més la seva llum cremava tot el que tocava.
 
Els animals del bosc van demanar al cérvol que anés a veure l'estel i que després els expliqués com era i si realment cremava tot el que tenia al voltant. Però el cérvol, tot i ser valent i ben plantat, no hi va voler anar, tenia por de que se li pogués cremar la seva cornamenta (les seves banyes), tan bonica i delicada.
 
Cap animal del bosc hi volia anar encara que tots, petits i grans, tenien molta curiositat per saber com devia ser un estel caigut a terra.
 
Tanmateix, en aquell mateix bosc hi vivia el caragol Fredolic. Ell, com tots els caragols era menut, valent i curiós. I heus ací que va decidir emprendre un viatge per anar a veure aquell estel caigut. Va trigar uns quants dies, ja que el seu caminar era calmós i segur. A la setena nit va albirar el punt de llum  que feia l'estel i s'hi va apropar. Mentre ho feia pensava que no podia ser que un estel caigut del cel a terra fos tan menut.
 
En Fredolic valent com era, s'hi va atansar ben bé al seu costat i va poder observar que aquella llumeta menuda no cremava res del que tenia al seu costat. Va veure la seva bellesa i va fixar que es movia.
 
  • I tu qui ets? -va preguntar en Fredolic.
  • Em dic Brillantor i soc una cuca de llum.
  • Jo soc el caragol Fredolic. He vingut a veure't per saber qui eres. Saps, al bosc tots els animals estan espantats, ja que es pensen que ets un estel caigut de cel.
  • Caram! I qui s'haurà inventat aquesta història? -va preguntar la Brillantor.
 
I durant tota la nit van estar xerrant, xerrant, xerrant... fins que es varen adormir, l'un al costat de l'altre.
Cuca de llum 1.jpg

I TOT AIXÒ ÉS TAN VERITAT,

COM QUE EL CONTE S'HA ACABAT!

Autor: Toni Massagué i Casals