EL  CARAGOL  FREDOLIC

Vet aquí una vegada en un país on els ocells parlaven... vivia un petit caragol. Els altres animals del bosc com els conills, els ratolins boscans, les cuques de llum, els ocellets cantaires... l'anomenaven Fredolic, ja que sempre tenia fred.

Un dia en Fredolic va decidir anar a la fira a comprar-se uns esclops, però, és clar, com que caminava tant i tan a poc a poc, quan hi va arribar les paradetes de sabates ja estaven tancades. Quin remei, va haver de tornar enrere, cap al seu cau. Tenia tanta son i estava tan cansat que es va quedar adormit sota un matoll d'herba fresca i verda.

L'endemà en Fredolic va despertar-se amb molta energia. Havia somiat la manera de construir-se una caseta i portar-la sempre a sobre. D'aquesta manera quan estigués cansat es posaria a dormir dins del seu estatge i apa-li! En el cas que un dia plogués es podria aixoplugar a dins mateix de la caseta que portaria a sobre.

I heu de saber i creure i, creure i saber, que en un tres i no res, es va fer la seva caseta i se la va posar al damunt per sempre més. En Fredolic estava content i orgullós de la seva obra. Se la va carregar a sobre i va decidir anar a veure el forat per on surt el sol, però, aquesta aventura que és una mica llarga d'explicar potser algú us la contarà en una altra ocasió.
Autor: Toni Massagué i Casals
Cargol 1 (1).jpg

I CONTE CONTAT,
EL CONTE DEL CARAGOL FREDOLIC
S'HA ACABAT!