LA  TORTUGA  ROSELLA

La tortuga Rosella cada dia al matí quan sortia del seu cau el primer que feia era estirar molt el seu coll cap amunt per veure si feia sol.

- Ah, que bé, avui fa sol! Serà un dia fantàstic per sortir a passejar.

La seva passejada preferida era anar cap als camps de blat i contemplar les roselles. Li agrada molt el seu color vermell intens. Es podia passar hores i hores contemplant aquells delicats pètals.


Els amics de la tortuga li havien posat el nom de Rosella. Ella era una bestiola tranquil·la i bona amiga de tots els animals que vivien prop del seu amagatall. Moltes vegades anava a berenar a casa del caragol Fredolic i s'explicaven històries i contes. Aquest li preparava unes delicioses fulles tendres d'enciam amanides amb gotetes d'aigua. La Rosella les trobava tan saboroses que fins i tot es llepava els dits.

Com cada dia, de bon matí, la tortuga Rosella quan sortia del seu cau el primer que feia era estirar molt el seu coll cap amunt per veure quin dia feia.

- Ah, que bé, avui plou! Serà un dia fantàstic per sortir a passejar.

Per la Rosella, cada dia era un bon dia, tant si plovia com si feia sol. Així que sempre sortia a passejar per estirar les cames i saludar els seus amics que anava trobant pel camí. Gaudia de la vida i del temps.
Tortuga 1 (2).jpg

I CONTE CONTAT,

EL CONTE DE LA TORTURA ROSELLA,

S'HA ACABAT.

Autor: Toni Massagué i Casals